Panang Curry
Een licht pittige Thaise curry, vol smaak
Thaise Panang curry, ook wel Phanaeng curry genoemd, is een van de meest geliefde en smaakvolle gerechten uit de Thaise keuken. Deze rijke en romige curry staat bekend om zijn diepe, kruidige smaken en is een favoriet onder liefhebbers van de Thaise keuken over de hele wereld.
Oorsprong
De naam “Panang” verwijst naar het zuiden van Thailand, waar deze curry zijn oorsprong heeft. Het gerecht is vernoemd naar het eiland Penang (of Pulau Pinang) in Maleisië, wat historisch gezien nauwe culturele banden heeft gehad met Thailand.
De naam “Panang” komt voort uit de oude spelling van “Penang.” In de loop der tijd heeft dit gerecht zich echter ontwikkeld tot een unieke en geliefde Thaise curryvariant, die zowel in Thailand als internationaal populair is.
Bereiding
Al onze curry’s worden standaard geserveerd met gestoomde jasmijn rijst. Je kan zelf kiezen of je de curry met kip, mals rundvlees, garnalen, of tofu wilt.